Spring naar content
Group 170

West-Brabant

In de Regionale Energiestrategie (RES) van Noord-Brabant wordt met name ingezet op de ontwikkeling van nieuwe wind- en zonneparken op geschikte locaties. In Brabant zijn er 4 RES regio’s betrokken, namelijk West-Brabant, Hart van Brabant, Noord-Oost Brabant en Metropoolregio Eindhoven.

Naast de technische aspecten wordt er ook aandacht besteed aan de sociale en economische impact van de energietransitie. Er wordt samengewerkt met lokale initiatieven en er worden subsidies verstrekt om lokale duurzame energieprojecten te stimuleren. Ook zet JongRES zich in voor het bestrijden van energiearmoede door REScue, een initiatief van * om studentenhuizen te verduurzamen.

JongRES is een belangrijk kanaal voor jongeren om hun ideeën en wensen met betrekking tot de energietransitie te delen met de overheid en andere stakeholders. Hierdoor wordt de stem van jongeren gehoord en kunnen zij meedenken en meepraten over de energietransitie en de RES’sen in Noord-Brabant.

Wat te doen in de regio?

Er zijn op dit moment geen events in de regio, Bekijk het overzicht voor meer events.

Regio vertegenwoordiger

Regio vertegenwoordiger

Actueel uit de regio

Metropoolregio Eindhoven

Verkiezingsdebat ‘Energie van de Toekomst’

Ontdek de kracht van jouw stem en maak een verschil in de toekomst van Noord-Brabant! De provincie speelt een cruciale rol bij tal van belangrijke onderwerpen, waaronder energiebeleid, stikstofbeleid, woningbouw, mobiliteit en nog veel meer. Jouw stem telt en tijdens het verkiezingsdebat op 1 maart krijg je de kans om in gesprek te gaan met kandidaat statenleden die deze vraagstukken willen aanpakken.

Lees meer