Spring naar content
Group 167

Rotterdam-Den Haag

Zeven RES’en zijn actief in Zuid-Holland: Rotterdam-Den Haag, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Drechtsteden, Alblasserwaard, Midden-Holland en Holland-Rijnland.

In de provincie Zuid-Holland zijn de Regionale Energiestrategieën (1.0) van de RES-regio’s in juli 2021 gepresenteerd, waarin de doelstellingen voor de opwekking van duurzame energie op land tot 2030 zijn vastgelegd. Alle maatregelen tezamen leveren 6,3 TWh aan duurzame energie op.

In de RES-regio’s in Zuid-Holland vindt een samenwerking tussen verschillende gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders plaats. Er wordt hierbij rekening gehouden met de lokale omstandigheden en de mogelijkheden voor duurzame energieopwekking in de verschillende gebieden. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden voor windturbines, zon op dak en geothermie.

Als JongRES betrekken wij de jongeren in Zuid-Holland actief bij de uitvoering en vormgeving van de RES door middel van verschillende initiatieven en projecten. Zo willen wij zorgen voor bijeenkomsten waar jongeren kunnen meedenken en meepraten over duurzame energie. Ook stimuleren wij eigen initiatieven van jongeren op het gebied van duurzame energie. Samen kunnen wij ons namelijk inzetten voor het duurzame energiesysteem van onze toekomst!

Wat te doen in de regio?

Er zijn op dit moment geen events in de regio, Bekijk het overzicht voor meer events.

Vacant

Regio vertegenwoordiger

Actueel uit de regio

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden. Bekijk het overzicht voor meer