Spring naar content
JongRES-8

Noord- en Midden Limburg

JongRES Limburg werkt samen met verschillende partijen in de regio, zoals gemeenten en energiecoöperaties, om de betrokkenheid van jongeren bij de energietransitie te vergroten. In Limburg zijn gemeenten en andere organisaties al geruime tijd bezig met de uitvoering van de Regionale Energiestrategie (RES). De RES’en Noord- en Midden Limburg en Zuid-Limburg zijn actief in de zuidelijke provincie.

Er zijn in Limburg diverse projecten gestart om deze doelen te realiseren, zoals het plaatsen van zonnepanelen op daken van bedrijfspanden en woningen en het stimuleren van energiebesparing in de gebouwde omgeving. Daarnaast wordt er gekeken naar de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals waterstof, om duurzame energieopwekking te bevorderen.

JongRES Limburg richt zich op het betrekken van jongeren bij de Regionale Energiestrategie (RES) in Limburg en werkt nauw samen met de RES-regio’s om ervoor te zorgen dat de jongerenparticipatie gewaarborgd is. Zo worden jongeren uitgenodigd om deel te nemen aan bijeenkomsten en overleggen van de RES-regio’s. Door de betrokkenheid van jongeren te vergroten, wil JongRES Limburg bijdragen aan een duurzame toekomst voor Limburg en de rest van Nederland.

Wat te doen in de regio?

Er zijn op dit moment geen events in de regio, Bekijk het overzicht voor meer events.

Fons Janssen

Fons Janssen

Regio vertegenwoordiger

Fons is telefonisch te bereiken via +31 6 25197680, maar uiteraard mag je hem ook een email sturen naar noordmiddenlimburg@jongresnederland.nl

 

Actueel uit de regio

Zuid-Limburg

JongRES Limburg: Verkenning kernenergie

Anderhalve week geleden heeft de provincie Limburg aan Fons Jansen, vertegenwoordiger van JongRES Limburg, gevraagd om namens Jong RES Limburg de perspectieven van jongeren te delen over de verkenning van kernenergie in Limburg.

Lees meer

Zuid-Limburg

JongRES bij European Sustainable Energy Week 2023

Fons Jansen, vertegenwoordiger van JongRES Limburg was aanwezig bij European Sustainable Energy Week 2023 (#EUSEW2023). Naast politieke topfiguren, ontmoette Fons ook weer goede vrienden en bekenden van Generation Climate Europe (GCE), YES-Europe (Young leaders in Energy and Sustainability) en European Youth Energy Network – EYEN

De YES Europe sessie over jongeren in energiecoöperaties zat ontzettend vol en toont de interesse die studenten en young professionals hierin hebben. 

Lees meer

Zuid-Limburg

Fons van JongRES Limburg: Workshop versterking jongerenparticipatie in energietransitie

Fons Jansen gaf namens Jong RES Limburg een workshop aan de leden van RESCOOP Limburg hoe we de jongeren deelname kunnen versterken in de energietransitie. RESCOOP is de Europese federatie van energiecoöperaties van burgers.

Lees meer