Spring naar content
JongRES-11

Metropoolregio Eindhoven

In de Regionale Energiestrategie (RES) van Noord-Brabant wordt met name ingezet op de ontwikkeling van nieuwe wind- en zonneparken op geschikte locaties. In Brabant zijn er 4 RES regio’s betrokken, namelijk West-Brabant, Hart van Brabant, Noord-Oost Brabant en Metropoolregio Eindhoven.

Naast de technische aspecten wordt er ook aandacht besteed aan de sociale en economische impact van de energietransitie. Er wordt samengewerkt met lokale initiatieven en er worden subsidies verstrekt om lokale duurzame energieprojecten te stimuleren. Ook zet JongRES zich in voor het bestrijden van energiearmoede door REScue, een initiatief van * om studentenhuizen te verduurzamen.

JongRES is een belangrijk kanaal voor jongeren om hun ideeën en wensen met betrekking tot de energietransitie te delen met de overheid en andere stakeholders. Hierdoor wordt de stem van jongeren gehoord en kunnen zij meedenken en meepraten over de energietransitie en de RES’sen in Noord-Brabant.

Regio vertegenwoordiger

Regio vertegenwoordiger

Actueel uit de regio

West-Brabant

Verkiezingsdebat ‘Energie van de Toekomst’

Ontdek de kracht van jouw stem en maak een verschil in de toekomst van Noord-Brabant! De provincie speelt een cruciale rol bij tal van belangrijke onderwerpen, waaronder energiebeleid, stikstofbeleid, woningbouw, mobiliteit en nog veel meer. Jouw stem telt en tijdens het verkiezingsdebat op 1 maart krijg je de kans om in gesprek te gaan met kandidaat statenleden die deze vraagstukken willen aanpakken.

Lees meer

Metropoolregio Eindhoven

JongRES MRE: Online dialoog tussen jongeren en bestuurders over jouw toekomst

Maak jij je druk over thema’s zoals klimaat, energie en wonen? Vind jij dat de stem van jongeren hier niet genoeg in naar voren komt? Of wil je gewoon graag meer te weten komen over wat jongeren en/of bestuurders vinden van deze thema’s? Dat kan je nu van je laten horen vanuit het gemak van je huiskamer. Door de online dialoog van Facilitating Company en Jong RES MRE  kun je in een paar minuten tijd laten weten wat jij absoluut noodzakelijk vindt voor jouw leefomgeving van de toekomst!

Lees meer