Spring naar content
JongRES-12

Groningen

In de provincie Groningen is er een RES actief: de RES Groningen. De RES 1.0 is in 2020 vastgesteld door de gemeenten en provincie in de regio. Hierin is afgesproken om in 2030 5,7 terrawattuur aan duurzame energie op te wekken, voornamelijk door middel van windmolens en zonneparken.

Een van de uitdagingen bij de uitvoering van de RES is het betrekken van de lokale gemeenschap en het creëren van draagvlak voor de plannen. Sommige bewoners en organisaties zijn bijvoorbeeld bezorgd over de mogelijke overlast van windmolens en zonneparken. Het is daarom belangrijk om in gesprek te blijven met de lokale gemeenschap en te zorgen voor goede communicatie en participatie.

Als JongRES zien we hierbij een belangrijke rol voor jongeren. Door ook het positieve geluid te laten horen in Groningen zetten zij zich in voor de toekomstige gebruikers en bewoners van de regio. De energietransitie waar we nu over praten bepaalt onze toekomst. Daarom is het belangrijk om jongeren actief te betrekken bij de plannen en hun ideeën en suggesties te betrekken bij de besluitvorming.

Wat te doen in de regio?

Er zijn op dit moment geen events in de regio, Bekijk het overzicht voor meer events.

Bobweb

Bob van Ulsen

Provinciaal voorzitter en Regio vertegenwoordiger

“Jongeren hebben de stem van de toekomst en zijn de toekomst. Omdat de keuzes van vandaag bepalend zijn voor de toekomst, moeten jongeren hierin actief betrokken worden. Door samen te werken kan er toekomstbestendig beleid ontwikkeld worden dat zowel de uitdagingen van vandaag aanpakt en anticipeert op de uitdagingen van morgen.”

Actueel uit de regio

Groningen

JongRES Groningen: Interview met jongerenvertegenwoordiger Leanne Gijsbertse

Duik met ons in het boeiende interview met Leanne Gijsbertse, vertegenwoordiger van JongRES Groningen, waarin ze het belang en de waarde van jongerenparticipatie benadrukt. Ontdek waarom jongeren een cruciale rol spelen in de energietransitie en hoe hun betrokkenheid het verschil kan maken. 

Lees meer

Groningen

JongRES Groningen: Bustour

JongRES gaat de weg op en stapt in de realiteit van de energietransitie in Groningen! Een avontuur vol inspiratie en nieuwe inzichten, terwijl we een kijkje nemen bij verschillende locaties die een rol spelen in de overgang naar duurzame energie. 

Lees meer

Groningen

Nieuwe wegen op de Routekaart van Groningen

Op donderdagavond 1 juni vindt de brainstormsessie plaats over de Routekaart Groningen CO2-Neutraal 2035. In samenwerking met de Gemeente Groningen organiseren we als Jong RES Groningen deze interactieve bijeenkomst, waarin we samen kijken naar de voortgang en  gestelde doelen bijstellen.

Lees meer