Spring naar content
JongRES-7

Friesland

In Friesland is de Regionale Energiestrategie (RES) Fryslân actief. Deze RES is tot stand gekomen in samenwerking met Friese gemeenten, provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Samen hebben zij de Friese ambitie geformuleerd om 3 TWh elektriciteit duurzaam op te wekken in 2030. Hiermee zorgen we als regio voor een schonere toekomst voor onszelf en voor onze kinderen en kleinkinderen. Ook de Friese Energie Alliantie, die bestaat uit 11 betrokken maatschappelijke organisaties en Liander, heeft meegedacht.

JongRES Friesland zet zich in om de stem van jongeren te laten horen bij de uitvoering van de RES. Zo worden de ideeën en meningen van jongeren verzameld en meegenomen in het proces van de RES, zodat de plannen en ontwikkelingen rondom duurzame energie in de regio ook aansluiten bij de wensen en behoeften van jongeren.

Wat te doen in de regio?

Er zijn op dit moment geen events in de regio, Bekijk het overzicht voor meer events.

Duco Pietjou

Regio vertegenwoordiger

Actueel uit de regio

Friesland

JongRES Fryslan: Bezoek aan Wethouder Evert Stellingwerf & Regio Coördinator van de Friese Energietafel/RES Fryslân Alan Laws

Onlangs hebben Fenna de Jong en Duco Pietjou namens Jong RES Fryslân een kennismakingsgesprek gehad met Wethouder Evert Stellingwerf & Alan Laws, Regio Coördinator van de Friese Energietafel/RES Fryslân. Tijdens deze kennismaking hebben zij een one-pager overhandigd.

Lees meer

Friesland

JongRES Fryslân: Sessie ‘Jongeren runnen de energietransitie’

Wat gebeurt er als de hele energietransitie door jongeren gecoördineerd en uitgevoerd zou worden? Onze jongerenvertegenwoordigers Bart Scholten & Duco Pietjou begeleiden een sessie voor Friese jongeren waar deze vraag centraal stond. We voerden een gesprek over de rol die jong talent kan en moet spelen binnen de uitdagingen van de energietransitie. 

Lees meer

Friesland

JongRES Fryslân: Friese Energie Alliantie wil lokale kansen koppelen

JongRES Fryslân neemt deel aan de Friese Energie Alliantie (FEA). De FEA is een van de partners van de Friese Energietafel en vormt een unieke samenwerking tussen elf verschillende maatschappelijke organisaties die vanuit hun eigen kennis, ervaring en achterbannen samen het verschil willen maken in de Friese Energietransitie.

Lees meer