Spring naar content
JongRES-2

Cleantech

De provincie Gelderland kent zes RES’en: Rivierenland, Noord Veluwe, Cleantech regio, Achterhoek, Arnhem-Nijmegen en Foodvalley (deels actief in Gelderland en deels in de provincie Utrecht).

In Gelderland wordt er samengewerkt met verschillende partijen, waaronder gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders, om tot een gezamenlijke strategie te komen om de energietransitie in de regio te versnellen, ook wel de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0. De RES’sen in Gelderland richten zich op het opwekken van duurzame energie uit verschillende bronnen, zoals wind, zon, biomassa en geothermie. Daarnaast wordt er gekeken naar het verminderen van energieverbruik en het bevorderen van energiebesparing.

In de RES 1.0 wordt er gestreefd naar een opwekking van 2,5 TWh aan duurzame energie op land in 2030. Dit ‘bod’ van 2,5 TWh moet nu echter tot uitvoering komen en dat is waar JongRES om de hoek komt kijken. Wij zetten ons in voor het positieve geluid binnen de RES’sen in de provincie. Het gaat immers om onze toekomst en daarom verdienen wij ook een plek aan tafel.

Wat te doen in de regio?

Er zijn op dit moment geen events in de regio, Bekijk het overzicht voor meer events.

vacant

Regio vertegenwoordiger

Tim masselink foto

Tim Masselink

Provinciaal voorzitter

Actueel uit de regio

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden. Bekijk het overzicht voor meer