De coördinatoren

De jongerenvertegenwoordigers worden ondersteund door de Jong RES coördinatoren. Dit zijn 5 personen die elk een aantal RESsen onder zich hebben. De jong RES coördinatoren staan op hetzelfde niveau als de accounthouders vanuit het NPRES en beslaan dus de gewesten noord, west, midden, oost en zuid. De coördinatoren zijn getraind om de vertegenwoordigers te ondersteunen en kennen het bestuurlijk speelveld van de RESsen goed. Ze zijn het eerste contactpunt voor stakeholders van nationaal/regionaal niveau en ondersteunen de vertegenwoordigers.

Pierre Kas

Regio Midden

Pierre is een echte netwerker en in het dagelijks leven is hij procesbegeleider. Pierre heeft veel kennis en ervaring in lokale overheden.

Pierre weet dat jongeren het verschil kunnen maken en de dynamiek kunnen veranderen in groepen. Digitale participatie en snel zaken eigen maken is wat jongeren bij uitstek goed kunnen. Dat is zeker handig in de aanstaande anderhalve meter economie

Lees hier meer over Pierre

Anne Bolster

Regio Oost

Als getogen Achterhoekster, is Anne actief als gebiedontwikkelaar. Met veel mensen samen hun omgeving klimaatvriendelijk, sociaal, veilig en natuurinclusief maken, is op haar lijf geschreven.

Anne is erg gedreven om jongerenparticipatie sterk op te zetten in Gelderland en Overijssel. Die gedrevenheid heeft ze van een wijze les van haar oma: “Alles wat je doet, moet je goed doen”.

Lees hier meer over Anne.

Jimme Zoete

Regio Noord

Als planoloog uit Groningen is Jimme zich goed bewust van allerlei trajecten die afspelen in ruimtelijke planning voor steden en energie en hoe belangrijk stakeholder management is.

Jimme is coördinator geworden, omdat hij gelooft dat jongerenparticipatie in Nood Nederland er voor kan zorgen dat we echt breed kijken naar de opbrengsten en lasten die de energietransitie geven tussen nu en 2050. Zo maken we een strategie, waarbij onze economie niet meer onttrekt, maar meer deelt en surplussen vormt.

Lees

Lees hier meer over Jimme

Christina Marigliano

Regio West

Met een sociologische bril zet Christina zich in voor een duurzamer Nederland. Ze kent de 50 tinten groen die leven in onze maatschappij en is verder consultant voor duurzame mobiliteit en infrastructuur.

Christina vindt het heel belangrijk dat verschillende jongerengroepen met elkaar eigenaarschap namen over de toekomst van hun stad, wijk of dorp en concreet de actie kunnen versnellen.

Lees hier meer over Christina

Vera Hofman

Regio Zuid

De drijfveer van Vera is het vinden van harmonie. De verbindende kracht van muziek is bij uitstek de reden waarom Vera dirigent en musicus is geworden.

Vera zag dat de stem van de jongeren te weinig is vertegenwoordigd in de RES en wil haar vaardigheden met veel passie hiervoor inzetten. Door jongeren en young professionals te verbinden en te inspireren, wil ze er voor zorgen dat hun geluid gaat resoneren en de RES een zuivere toon hoger kan gaan zingen.

Lees hier meer over Vera.