Spring naar content

JongRES MRE: Dialoog tussen jongeren en bestuurders over jouw duurzame toekomst

Metropoolregio Eindhoven

28 juli 2023

Wil jij invloed hebben op jouw toekomst? Dat kan nu door in gesprek te gaan met de bestuurders in jouw regio. Facilitating Company en Jong RES MRE organiseren namelijk een fysieke ontmoeting tussen lokale bestuurders en jou! Jongeren en lokale bestuurders leren elkaar zo beter kennen, waardoor we elkaar beter gaan begrijpen. Wij geloven er namelijk in dat we samen moeten zoeken naar een oplossing voor een duurzame toekomst, want het is natuurlijk ook jouw toekomst!

Wil jij als jongere ook in gesprek met de bestuurders in jouw regio om jouw duurzame toekomst te bepalen? Dat kan nu door Facilitating Company en Jong RES MRE. Zij organiseren namelijk een fysieke ontmoeting tussen jongeren en lokale bestuurders om elkaar beter te leren en zo ook te kunnen begrijpen. Wij geloven er namelijk in dat we samen moeten zoeken naar een oplossing voor een duurzame toekomst, want het is natuurlijk ook jouw toekomst!

Hoe gaan we dat dan doen? 

We vinden het belangrijk dat jongeren in hun eigen taal en op hun eigen manier in kunnen spreken/kunnen spreken over en zo ook invloed uitoefenen op duurzame vraagstukken. Dit vraagt ook wat van de lokale bestuurders; zij worden uitgedaagd om zich te verplaatsen in de jongeren en een proactieve houding aan te nemen. Door te luisteren naar de ideeën, kritiek en zorgen van jongeren kunnen ze deze ook beter begrijpen en vervolgens meenemen in politieke besluitvorming. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst van ons allemaal.

Op weg naar 11 oktober

Om goed voorbereid te zijn, stellen we ook een online dialoog open. In deze online dialoog kun je waar en wanneer je wil bijdragen aan de discussie die de komende jaren gevoerd wordt in jouw leefomgeving. Op basis van antwoorden van de online dialoog bepalen we de agenda voor het gesprek van 11 oktober 2023. De online dialoog kun je vinden via deze link.

En daarna?

Na 11 oktober worden alle resultaten samen met die van de online dialoog op een hoop gegooid / van de online dialoog en de dialoog van 11 oktober op een hoop gegooid. De openstaande punten laten we dan zeker niet onbehandeld. Er komt namelijk nog een tweede (afsluitende) online ronde om tot concrete ideeën te komen voor alle deelnemers. 

Kom je ook?

Ben jij net zo enthousiast als wij en wil je er op 11 oktober ook bij zijn? Meld je nu aan via deze link https://lnkd.in/dJc7xpAM