Spring naar content

JongRES Fryslân: Friese Energie Alliantie wil lokale kansen koppelen

Friesland

22 juni 2023

JongRES Fryslân neemt deel aan de Friese Energie Alliantie (FEA). De FEA is een van de partners van de Friese Energietafel en vormt een unieke samenwerking tussen elf verschillende maatschappelijke organisaties die vanuit hun eigen kennis, ervaring en achterbannen samen het verschil willen maken in de Friese Energietransitie. Met deelnemers als Friese Milieu Federatie, LTO Noord, de Vereniging Friese Woningcorporaties en JongRES Fryslân zijn thema’s als landbouw, woningbouw, natuur en participatie goed vertegenwoordigd binnen de Friese Energietafel. De FEA werkt samen met de overheden en reageren op beleids- en uitvoeringsvoorstellen. Daarnaast willen ze meer gaan agenderen en meer gezamenlijk en integraal aan projeccten gaan werken. 

Ingrid van de Vegte, voorzitter FEA: “De #energietransitie is een kans voor #Fryslân om te innoveren,  duurzame initiatieven aan elkaar te koppelen en voorop te lopen in het lokale eigendom en participatie. Bij voorkeur decentraal in dorpen en wijken, bij bedrijven en in de landbouw. [..] We willen kansen koppelen tussen onder meer boeren en een dorp, tussen natuur en opwekking en tussen circulaire woningbouw en warmtetransitie.”

Als JongRES Fryslân zijn we blij dat we onderdeel uitmaken van de FEA om zo samen lokaal tot oplossingen te kunnen komen. 

Wil je hier ook bij betrokken zijn? Bekijk dan nu onze vacatures!