Spring naar content

JongRES Fryslan: Bezoek aan Wethouder Evert Stellingwerf & Regio Coördinator van de Friese Energietafel/RES Fryslân Alan Laws

Friesland

22 juni 2023

Onlangs hebben Fenna de Jong en Duco Pietjou namens Jong RES Fryslân een kennismakingsgesprek gehad met Wethouder Evert Stellingwerf & Alan Laws, Regio Coördinator van de Friese Energietafel/RES Fryslân. Tijdens deze kennismaking hebben zij een one-pager overhandigd waarin Jong RES Fryslân vraagt om: 

  1. Het waarborgen van jongerenparticipatie door jongeren te betrekken bij actuele vraagstukken en lopende projecten. 
  2. Ondersteuning van Jong RES Fryslân bij het duurzaam opbouwen van relaties met relevante ambtenaren en wethouders.

We hebben een constructief gesprek gehad. Wat betreft het eerste punt zullen we in gesprek gaan met de projectleiders van de Friese Energietafel en de Gemeente Leeuwarden om mogelijkheden te vinden voor betrokkenheid bij beleid en uitvoering. Het waarborgen van jongerenparticipatie is zelfs al een lopend proces. De Gemeente Leeuwarden en de Friese Energietafel zijn hier al mee bezig door verschillende gesprekken te voeren met diverse jongerenorganisaties, met als doel dit thema zo goed mogelijk vorm te geven.

We zijn dus op de goede weg, maar we zijn er nog niet! Als je meer wilt weten over wat wij doen of misschien wilt aansluiten, bekijk dan onze vacatures en volg ons via onze sociale media kanalen!