Spring naar content

Actueel uit de regio’s

Lees hier alles wat we al voor elkaar hebben gekregen!

  • Alle nieuws
  • Regio's

Filter

Filteren

  • Alle nieuws
  • Regio's

Noord- en Midden Limburg

Fons van JongRES Limburg: Workshop versterking jongerenparticipatie in energietransitie

Fons Jansen gaf namens Jong RES Limburg een workshop aan de leden van RESCOOP Limburg hoe we de jongeren deelname kunnen versterken in de energietransitie. RESCOOP is de Europese federatie van energiecoöperaties van burgers.

Lees meer

Hart van Brabant

JongRES helpt studentenhuizen verduurzamen

Onze jongerenvertegenwoordiger van de regio Hart van Brabant, Robert van der Linden, gaf een interview voor Brabant geeft Energie over zijn werk als jongerenvertegenwoordiger van JongRES. Robert is onder andere heel actief bezig met project REScue, een initiatief dat studentenhuizen helpt verduurzamen om energiearmoede tegen te gaan.

Lees meer

Groningen

JongRES Groningen: Interview met jongerenvertegenwoordiger Leanne Gijsbertse

Duik met ons in het boeiende interview met Leanne Gijsbertse, vertegenwoordiger van JongRES Groningen, waarin ze het belang en de waarde van jongerenparticipatie benadrukt. Ontdek waarom jongeren een cruciale rol spelen in de energietransitie en hoe hun betrokkenheid het verschil kan maken. 

Lees meer

Groningen

JongRES Groningen: Bustour

JongRES gaat de weg op en stapt in de realiteit van de energietransitie in Groningen! Een avontuur vol inspiratie en nieuwe inzichten, terwijl we een kijkje nemen bij verschillende locaties die een rol spelen in de overgang naar duurzame energie. 

Lees meer

Groningen

Nieuwe wegen op de Routekaart van Groningen

Op donderdagavond 1 juni vindt de brainstormsessie plaats over de Routekaart Groningen CO2-Neutraal 2035. In samenwerking met de Gemeente Groningen organiseren we als Jong RES Groningen deze interactieve bijeenkomst, waarin we samen kijken naar de voortgang en  gestelde doelen bijstellen.

Lees meer

Groningen

Verkiezingsdebat Provinciale Staten in Groningen

Bij JongRES geloven we in jongerenparticipatie en het belang van hun betrokkenheid bij de energietransitie. Daarom organiseren we op vrijdag 3 maart een bruisend debat over de energietransitie in de provincie Groningen in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2023.

Lees meer

West-Brabant

Verkiezingsdebat ‘Energie van de Toekomst’

Ontdek de kracht van jouw stem en maak een verschil in de toekomst van Noord-Brabant! De provincie speelt een cruciale rol bij tal van belangrijke onderwerpen, waaronder energiebeleid, stikstofbeleid, woningbouw, mobiliteit en nog veel meer. Jouw stem telt en tijdens het verkiezingsdebat op 1 maart krijg je de kans om in gesprek te gaan met kandidaat statenleden die deze vraagstukken willen aanpakken.

Lees meer

Metropoolregio Eindhoven

JongRES MRE: Online dialoog tussen jongeren en bestuurders over jouw toekomst

Maak jij je druk over thema’s zoals klimaat, energie en wonen? Vind jij dat de stem van jongeren hier niet genoeg in naar voren komt? Of wil je gewoon graag meer te weten komen over wat jongeren en/of bestuurders vinden van deze thema’s? Dat kan je nu van je laten horen vanuit het gemak van je huiskamer. Door de online dialoog van Facilitating Company en Jong RES MRE  kun je in een paar minuten tijd laten weten wat jij absoluut noodzakelijk vindt voor jouw leefomgeving van de toekomst!

Lees meer