Walk & Talk door Vera Hofman – coördinator JongRES Zuid-Nederland

JongRES steunt het Walk & Talk-initiatief van Vera Hofman – wandelingen door Noord-Brabant en Limburg met inspirerende, enthousiaste en hoopgevende mensen over een mooiere toekomstige wereld. Iedereen is welkom om mee te wandelen!

Wil je meewandelen of meer lezen? Bekijk de site of lees de blog hieronder! https://www.walkentalk2020.nl/

Wandelend in gesprek over de toekomst met maker Vera Hofman

Hoe ziet onze toekomstige wereld er uit? Die vraag houdt Vera Hofman druk bezig. Als dirigent, fluitist en maker brengt Vera mensen samen. Juist in deze periode van structurele verandering ziet ze de noodzaak om elkaar actief te ontmoeten en in gesprek te gaan over de toekomst. Daarom wandelt Vera van 6 t/m 16 augustus 200 kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk. Tijdens deze tocht voert ze op gepaste afstand gesprekken met inwoners, kunstenaars, initiators, beleidsmedewerkers en wetenschappers.

De roep om verandering op het gebied van cultuur, klimaat en economie is tijdens de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. Deze periode bewijst dat wanneer de mens écht wil, de samenleving van het ene op het andere moment kan veranderen. Hoe zal de samenleving er in de nabije toekomst uit zien, met alle uitdagingen van dien?

Vera wil iedereen laten ervaren hoe mooi deze wereld kan zijn. Dat doet ze vanuit haar eigen taal: de muziek. Ook gelooft ze in de kracht van een open gesprek. Tijdens de Walk & Talk wandeltochten spreekt Vera inspirerende mensen die aan een betere toekomst werken, elk vanuit een andere expertise. De onderwerpen lopen uiteen; van de energietransitie en het klimaat, tot de cultuursector en het verduurzamen van de economie. Onderwerpen die Vera erg aangaan, bijvoorbeeld vanuit haar rol als coördinator Zuid bij Jong RES Nederland.

Om de opbrengst van de gesprekken te vereeuwigen, worden de wandelingen vastgelegd in verdiepende podcasts met muziek van lokale makers.

MEEDOEN
Iedereen is welkom om op gepaste afstand mee te wandelen en eventueel met Vera in gesprek te gaan. De route staat nog niet in het steen gebeiteld en er is zeker ruimte voor inbreng. Schiet jou onmiddellijk een locatie of initiatief te binnen, of wil je met Vera in gesprek, stuur dan een mail naar: info@walkentalk2020.nl

ONDERSTEUNING WALK & TALK
Dock Zuid – Powered by TINC – JongRES Nederland – Jonge Klimaat Beweging – Klimaat en Energie Koepel – Prins Bernard Buurtcultuurfonds – Noord-Oost Brabant

GESPREKSPARTNERS TOT NU TOE
Groasis – Twinnovate  – Kronenberg Energieneutraal – De Smaakspecialisten – Innoverend werken – SMARTcirculair – The Protein Brewery – BioArt Laboratories – Voedselbos Schijndel – Quiet 500 – Ecosofie – Gemeente Boxtel – Brabantse Milieu Federatie – Studio Solarix – Gemeente Bergen – Werkgroep Behoud de Peel – Schouten Food – Precious Plastics – Green Stages – Brightlands – De Omwentelaars