Christina Marigliano (West)

Gewest West: provincie Zeeland en Zuid-Holland

Mijn naam is Christina Marigliano en ik ben naast mijn functie als Jong RES coördinator werkzaam bij APPM. Dit is een proces- en projectmanagement en adviesbureau voor projecten in de fysieke leefomgeving. Via mijn werk ben ik betrokken bij de verschillende facetten van de energietransitie. Waaronder de RES in Noord-Holland, Transitievisie Warmte voor Gemeente Apeldoorn en het dorpje Heveadorp dat een van de proeftuinen is om van het gas af te gaan in 2030.  

Wat motiveerde jou om Jong RES coördinator te worden?

Ik heb gesolliciteerd voor de functie voor coördinator van het gewest West omdat, naast dat ik een geboren en getogen Rotterdammer ben, de regio Zuid-Holland ook erg interessant is en voor vele uitdagingen staat vanwege zijn hoge aantal inwoners en de industriële dichtheid. Zeeland is daarnaast ook interessant omdat zij echt een koplopers functie heeft. Beide provincies vragen om een eigen aanpak wat veel dynamiek met zich mee brengt.

Wat wil je bereiken met Jong RES in gewest West?

Wat ik wil bereiken in mijn deelgewest is dat jongeren echt mee kunnen praten en kunnen mee denken met de RESsen. Het uiteindelijke doel is dat het mij en de jongerenvertegenwoordigers lukt om een jongerenbeweging op te zetten die maakt dat de stem van jongeren echt wordt gehoord en jongeren impact kunnen maken op de RESsen.

Waar ga jij de komende tijd mee bezig namens JongRES?

Komende periode ben ik druk bezig om samen met mijn werkgroep jongerenvertegenwoordigers aan te nemen die in de verschillende deelregio’s en hen in te werken zodat zij na de zomer gelijk aan de slag kunnen om die jongerenbeweging op gang te krijgen.

Linkedin pagina

Neem contactop via: west@jongresnederland.nl